„Výrovku čekají velké změny, hosté ale o tradiční krkonošskou kuchyni s borůvkovými knedlíky nepřijdou,“ říká jeden z nových provozovatelů Chaty Výrovka v Krkonoších Jan Stejskal, který přebírá hřebenovou boudu od 1. září společně s dlouholetým krkonošským boudařem Petrem Bártou.
Od prvního září přebírá slavnou hřebenovou chatu Výrovka jako provozovatel Jan Stejskal, a to společně s dlouholetým krkonošským boudařem Petrem Bártou. „Výrovku čekají velké změny, hosté ale o tradiční krkonošskou kuchyni s borůvkovými knedlíky nepřijdou,“ zmínil Stejskal mimo jiné v rozhovoru pro Deník.
Sladké knedlíky z vlastnoručně nasbíraných borůvek jsou pro mnoho dětí (i dospělých) jedním z nejmilejších prázdninových jídel. Kromě toho, že se u sběru protáhneme, mají lesní borůvky i spoustu zdravotních benefitů a nepřekonatelnou chuť. A pokud je dostane do rukou vyhlášený šéfkuchař, dokáže z nich vykouzlit opravdové skvosty.
Kynuté borůvkové knedlíky v mnohých z nás vyvolají vzpomínky na dětství a prázdniny strávené u babičky. Překvapte svou rodinu a připravte jí vynikající borůvkové knedlíky podle receptu mistra šéfkuchaře Josefa Tydlačky.